4 Απρ 2008

ΝΤΟΠΑΡΙΣΜΕΝΗ... Η WADA

Σοκ στην ελληνική άρση βαρών προκάλεσε η είδηση, σύμφωνα με την οποία έπειτα από σχετικό έλεγχο της WADA, σημαντικός αριθμός Ελλήνων πρωταθλητών της εθνικής ομάδας, βρέθηκαν να έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 11 από τους 14 αθλητές της Εθνικής ομάδας βρέθηκαν θετικοί σε χρήση απαγορευμένων ουσιών, σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που έγινε στον Άγιο Κοσμά, στις 7 Μαρτίου. (πηγή www.in.gr)

Γνωστό είναι ότι αυτό συμβαίνει σε παγκόσμια κλίμακα σε όλη την αθλητική κοινότητα και δεν αποτελεί μυστικό όπως και να το κάνουμε, όσο και αν μας πονάει όταν το ακούμε για την μεγάλη "dream team" των Ελλήνων. Όταν κάποιος κάνει πρωταθλητισμό σαν τους αθλητές της άρσης βαρών, είναι δύσκολο να αντέξει τις εξαντλητικές προπονήσεις, τους συχνούς τραυματισμούς, τις πιέσεις και τα τρελά βάρυ που έχει το συγκεκριμένο άθλημα, όπως επίσης και τους έντονους πόνους όπου είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Η αντίθεση μου στο όλο θέμα που δημιούργησε η "WADA" (όνομα ψαριού μου θυμίζει) είναι ότι οι υπεύθυνοι εκεί κρίνουν με άκρως μυστήριες μεθοδεύσεις για το ποιος ντοπαρίζεται και ποιος όχι. Καλό δεν θα ήταν να βγάλουν όλους τους ντοπαρισμένους αθλητές του κόσμου στο προσκήνιο; Καλό δεν θα ήταν να μην στρουθοκαμηλίζουν στους άλλους αθλητές των ανατολικών μπλοκ; Καλό δεν θα ήταν να δημοσιεύουν και τα ονόματα των Αμερικανών αθλητών του στίβου που κάνουν 100 μέτρα σε 9 δευτερόλεπτα; Α, ξέχασα εκείνοι έχουν σωματικά και ψυχικά προσόντα, μόνο ο Κεντέρης και η Θάνου τα κάνουν αυτά !!! Όλοι λίγο πολύ καταλαβαίνουμε πως λειτουργούν οι διεθνείς επιτροπές - οργανώσεις και τι σκοπούς εξυπηρετούν, no problemi συνεχίζουμε ακάθεκτοι ως λαός, αν και ξέρουμε ότι στο τέλος θα γίνουν οι ολυμπιακοί αγώνες όπως ενός στημένου πρωταθλήματος ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, με πρακτικές του τύπου: Maurice Green δικό μας παιδί, αφήστε τον να περάσει.